BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, September 27, 2010

Kristlased usuga "kappi"?

Väga paljud inimesed ei mõista, miks kristlased oma usust kogu aeg rääkida tahavad teistele inimestele ning miks nad lihtsalt ei võiks oma ette vaikselt olla oma usuga.
Kui sind teeb miski üli õnnelikuks, siis kas sa räägid sellest teistele? Sa ju jagad oma sõprade ja lähedastega selliseid hetki!? Kui sa oled täiega täiega täiega rõõmus millegi üle, kas sa ei helista või torma kohe kellegi juurde, et asjast, mis sind nii õnnelikuks tegi rääkida ning oma rõõmu jagada? Me kõik oleme sellised.
Kujuta nüüd ette, et sind täidab rõõm, millist sa varem tundnud ei ole. Rõõm, mis täidab kogu su keha, hinge ja vaimu ja voolab ülegi veel. Sa tahaksid tervele maailmale karjuda, kui õnnelik sa oled. Sa tahaksid kõigile sellest rääkida. Sa tahaksid teistele oma rõõmu edasi anda ja ka neid nii õnnelikuks teha, ........... aga............. sa ei saa. Sa pead oma rõõmuga üksinda oma toas istuma ja üksinda õnnelik olema. Kas sa kujutad seda tunnet ette? Seda ootate meilt teie, kes te soovite, et me oma usuga, oma Jumalaga "kapis istuks".
Jumal teeb meid õnnelikuks. Jumal pakub meile rohkem rõõmu, kui seda suudab teha maailm. Ma tean millest ma räägin, kuna ma ise olen proovinud mõlemat. Ma olen proovinud elada ära ainult maailmast. Ma ei väida, et ma olin siis õnnetu. Ma olin rõõmus, kuid tihti tundsin ma, et midagi on puudu. Ma ei teadnud, mis see on, kuid ma sain seda teada alles aasta eest, kui ma võtsin Jumala oma ellu vastu. Milline rõõm! Alles siis avastasin ma, et rõõm, mida maailm pakub on täiesti tühine selle kõrval, mida Jumalal meile pakkuda on. Ma olen nii õnnelik! Ma tahan teistele rääkida sellest, kui õnnelik ma olen. Ma tahan, et ka teised saaksid osa minu rõõmust. Ma soovin, et peale surma me võiksime rõõmutseda taevas tundmata viha, raevu, valet jms, kogedes täielikku õnne, mida me eales varem tundnud ei ole KÕIK KOOS. Ma tahan, et me kõik koos tunneksime ääretut pulbitsevat rõõmu. Seda rõõmu suudab pakkuda meile vaid Jumal Jeesuse Kristuse läbi.

Sunday, September 19, 2010

I can´t thank You enough

Tänane päev on olnud imeline! Ma tõesti tunnen, et ükskõik, kui palju ma tänan, ei suuda ma ära tänada Jumalat selle eest. Jumal on nii hea!!!
Täna õnnistati mind, minu õde, Margitit, Angeelikat ja veel ühte tüdrukut Oleviste koguduse 60ndal aastapäeval koguduse liikmeks. Minu vanaema, ema ja isa tulid ka minu ja Sigriti tähtsat sündmust meiega jagama. Ma olen väga palju palvetanud oma pere pärast ja eriti just sellel nädalal. Jumal vastas mu palvele. Jumal tahab nad päästa. Teenistuse esimesel poolel vaatasin ma, et mu vanematel on vist väga igav kirikus. Mõtetes palvetasin ma nende eest, et nad võiks Jeesuse poolt puudutatud saada ning minna alfa kursusele. Teenistuse lõpu poole, kui eel pool nimetatud inimesi kogudusse õnnistati see juhtuski. Üks naine õnnitles mu ema oma tütarde tähtsa päeva puhul ja mu emal hakkasid pisarad voolama. Ta ei saanud hästi aru, mis toimub. Ta ütles, et ta süda kuidagi tõmbas tuntavalt pisaraid välja. Nii võimas!
Leppisime vanematega kokku, et mina ja Sigrit lähme beeta kursusele (me ei teadnud, et see hakkab alles järgmisel nädalal peale) ja vanemad lähevad samal ajal alfa kursusele. Kui mu ema ja isa olid läinud, avastasime me Sigritiga alles, et beetat ei toimugi täna. Me olime üli rõõmsad, et me olime arvanud, et toimub, kuna kui me oleks teadnud, et beeta ei toimu, oleksime me kõik koos koju läinud, aga Jumal juhtis nii, et mu vanemad ikkagi läksid alfale. Meie tegime samal ajal aega parajaks Taanieli ja Sigridi juures. Aitäh, et külla kutsusite!
Koduteel ütles mu isa, et emal küll enam kaua ei lähe kuni ta murdub ja ta oma elu Jumalale annab. Nii tore oli seda tema suust kuulda. Mu isa rääkis terve koju sõidu aja veel alfast, mis tema maailmavaadetega kokku ei lähe ja mis on tema arust õige. Vahepeal tundus mulle juba, et talle ei meeldinud seal ja et ta rohkem vist minna ei taha. Valesti arvasin. Ta niisama lihtsalt arutles meiega neid asju ja see ei tähendanud midagi halba. Mu isa on varem öelnud, et kristlus ei ole tema jaoks kõige õigem, kuid täna enne koju jõudmist ütles ta, et vb on ikka kristlus tema jaoks ja et ta tahab alfal käima hakatagi. Tal on varem ka olnud mõttes ise alfa kursus läbi teha, kuid ise ta ei ole otseselt plaaninud, et sinna minna. Ta usub, et saatus juhib teda ning saatus juhtis ta alfasse.
Üli lahe asi, mis täna juhtus oli veel see, et mu endise klassiõe ema oli ka täna Olevistes. Ta läks alfasse ja juhtus ka mind seal nägema ning õnnitles mind kogudusse astumise puhul. Mul oli siiralt hea meel teda näha!
Suur tänu veelkord kõikidele, kes meid õnnitlesid ja õnnistasid ning kes lilli tõid! Nii armas oli see teist. Ma tänan Jumalat kogu oma südamest tänase päeva eest!!! Jumal tõesti tõesti kuulab palveid ja ta on tõesti tõesti väga hea.

Saturday, September 18, 2010

Mul on reedeti väga tihti nii, et kui ma lähen kirikusse, olen ma täiega väsinud ja kui noortekas läbi saab, olen ma energiat täiega täis ja tahaksin ainult hüpata ja karata. Seda teeb Jumal. Ta teeb mind rõõmsaks oma vaimu kohalolekuga. Ta annab mulle elamiseks energiat.
Eile õhtune noortekas oli kolmapäeval paastujatele ning ka teistele noortetöö eest palvetajatele suur palve vastus. Võrreldes eelmise reedega oli täiega palju rahvast tulnud ja inimesed ülistasid Jumalat teistsuguste emotsioonidega. Tunnistused, jutlus ja ülistus olid väga head!
Õhtune palveosadus oli ka väga hea. Jumala vaim oli täiega kogetav seal Maarja kabelis. Täiega võimas. Ma õppisin sellel õhtul paljut.
Oma eelmises postituses ütlesin ma: " Suured asjad hakkavad varsti juhtuma." Eile sai see minu jaoks veel reaalsemaks kui siis, kui ma seda ütlesin. See saab iga päevaga mulle aina reaalsemaks. Jeesuse tagasi tulek on väga väga lähedal ning Jumal on tõesti suuri asju tegemas enne seda.

Tuesday, September 14, 2010


Suured asjad hakkavad varsti juhtuma ..... :)

Monday, September 6, 2010

Erinevused kahe klassi vahel

Võrdlen siis A klassi (reaal) ja B klassi (praktiline).
Toivo - Kõige esimene asi, mis ma B klassi puhul märkasin oli mingi inside joke vist. Nimelt Toivo nali. Õpetaja küsib: " Kes täna puudub?" ja klass vastab: "Toivo". Kes on Toivo? 10 B klassi nimekirjas teda küll ei eksisteeri. Uurisin. Toivo pidavat olema poiss, kes kunagi käis osade B klassi õpilastega algkoolis ühes klassis, kuid ta läks teise kooli. Peale Toivo lahkumist igatsevad ta vanad klassikaaslased teda pikalt taga vist. Ühesõnaga Toivo on mingi aegumatu nali, mis on püsinud algkoolist gümnaasiumini ja kes teab, äkki veel gümnaasiumist edasi ka.
Käitumine - Asi, mis mulle mitte kummagi klassi juures ei meeldi, on see, et mõlemas klassis leidub inimesi, keda teised inimesed mõnitavad. Aga selline see maailm kord juba on, nii et ei tasu imeks panna. Omavahel on kokkuhoidvam aga kindlasti A klass. B klassi tundides on palju lärmakam kui A klassi omades. Erineb lugupidamine ka õpetajatesse ja haridusse.
Kuhu klassis istuda? - On loomulik, et õpilased valivad uuel kooliaastal omale erinevates klassides uusi istumiskohti. A klassis istuvad inimesed pigem ette poole (va mitte just eriti ebaolulistes tundides). Kuna inimesi on A klassis 34 (?) ja kõik kohad saavad klassis täis, siis ei olekski neil eriti sellist asja võimalik korraldada nagu B klass teeb. B klassis ei taha mitte keegi istuda ette. Terve klass on nagu klassi taha otsa surutud. Esimesed pingid on kõik täiesti tühjad ja tagumised on inimesi täis. Päris humoorikas vaatepilt, kuidas õpilased üritavad klassis õpetajast võimalikult kaugele istuda.
Koha pealt vastuste hüüdmine - Kui õpetaja klassilt midagi küsib, siis A klassis õpilased üritavad mitte lolle vastuseid välja hüüda. Mõeldakse võimalikult loogiliselt järele, mis vastus võib olla. Kui keegi midagi lolli ütleb, siis naerdakse ta üle. B klassis aga ei kardeta vastusteks karjuda täiesti absurdseid ja naermapanevaid asju. Seda tehakse seal päris palju.
Matemaatika - On B klassis ninnunännutamine. A klassis oli matemaatika minu jaoks liiga raske, kuid B klassis on praegusel hetkel vähemalt veel liiga kerge. Ma ootan juba, et natukene raskemaks läheks. Mitte palju, vaid vähemalt nii, et ma saan oma ajusid natuke ragistada.
Erinevusi kahe klassi vahel on väga palju ning kõiki neid ma ei jõua välja tuua. Palju erinevusi on veel ka avastamata. Lõpetuseks mainin ära, et A ja B klass on täiesti erinevad maailmad.

Friday, September 3, 2010

Koolielu

Tagasi koolis ja uues klassis. On enese tõestamise aeg. Erinevalt mõndade inimeste arvamusest ma tean, et ma hakkan hakkama saama õhkkonnas, kus inimesed on pohhuistlikud oma hinnete ja tuleviku pärast. Mitte kõik, kuid osa neist. Minu hinded ei hakka olema mõjutatavad teiste inimeste koolis käitumisest. Mina olen mina, mitte nemad. Ma julgen erineda.
Kuulasin täna pealt paari oma klassikaaslase vestlust. Erinevalt nende arvamusest arvan mina, et see on ülimalt lahe, et meil on klassis mõned usklikud. Ma ei saa isegi aru, kuidas võib vastupidisselt mõelda. Kuidas me ette jääme? Vb ma hindan asja veidi üle, kuid lause "Täitsa lõpp, meil on klassis nii palju usklikke" ja sellele kaasnevad mõnitused kiriku, palvetamise ja Jumala kohta jätsid mulle küll sellise mulje. Milleks naerda Jumala üle, kui te ei tunne teda? Ma olen täiesti kindel, et inimesed, kes naersid ei tea mitte midagi kristlusest ja sellest, kes Jumal ja Jeesus on. Pole ka ime, miks inimesed vaevlevad raskustes ning tihti just vaimsetes raskustes. Nad lihtsalt EI TUNNE Teda, kes teeks neid õnnelikuks, kellega koos võib tunda ennast täiesti armastatuna ning kellega koos on iga mure palju väiksem, sest Tema aitab meie koormat kanda. Nad laimavad Teda ning ei taha teda isegi tunda. Nad peletavad eemale ise enese õnne. Ma tean, et see on loomulik, et kristlasi tihtipeale mõnitatakse. Ma lihtsalt ei mõista inimesi, kes Jumalat asjatult vihkavad ja laimavad. Ma ei saakski neid mõista, sest mina ei ole üks neist. Ma tean, et ma pean veel sellel aastal palju solvanguid seoses oma usuga kuulma, kuid mul on sellest täiesti ükskõik. As long as He is with me I am happy. Matteuse 5:10-12 ütleb: "Õndsad on need, keda õiguse pärast taga kiusatakse, sest nende päralt on taevariik. Õndsad olete teie, kui teid minu pärast laimatakse ja taga kiusatakse ja teist valega kõiksugu kurja räägitakse. Olge rõõmsad ja hõisake, sest teie palk on suur taevas! Just samamoodi on taga kiusatud ka prohveteid enne teid."
Mul on täiega hea meel, et ma saan jälle oma vanade klassikaaslastega rohkem suhtlema hakata, kellega ma kaugeks olin jäänud.