BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, September 6, 2010

Erinevused kahe klassi vahel

Võrdlen siis A klassi (reaal) ja B klassi (praktiline).
Toivo - Kõige esimene asi, mis ma B klassi puhul märkasin oli mingi inside joke vist. Nimelt Toivo nali. Õpetaja küsib: " Kes täna puudub?" ja klass vastab: "Toivo". Kes on Toivo? 10 B klassi nimekirjas teda küll ei eksisteeri. Uurisin. Toivo pidavat olema poiss, kes kunagi käis osade B klassi õpilastega algkoolis ühes klassis, kuid ta läks teise kooli. Peale Toivo lahkumist igatsevad ta vanad klassikaaslased teda pikalt taga vist. Ühesõnaga Toivo on mingi aegumatu nali, mis on püsinud algkoolist gümnaasiumini ja kes teab, äkki veel gümnaasiumist edasi ka.
Käitumine - Asi, mis mulle mitte kummagi klassi juures ei meeldi, on see, et mõlemas klassis leidub inimesi, keda teised inimesed mõnitavad. Aga selline see maailm kord juba on, nii et ei tasu imeks panna. Omavahel on kokkuhoidvam aga kindlasti A klass. B klassi tundides on palju lärmakam kui A klassi omades. Erineb lugupidamine ka õpetajatesse ja haridusse.
Kuhu klassis istuda? - On loomulik, et õpilased valivad uuel kooliaastal omale erinevates klassides uusi istumiskohti. A klassis istuvad inimesed pigem ette poole (va mitte just eriti ebaolulistes tundides). Kuna inimesi on A klassis 34 (?) ja kõik kohad saavad klassis täis, siis ei olekski neil eriti sellist asja võimalik korraldada nagu B klass teeb. B klassis ei taha mitte keegi istuda ette. Terve klass on nagu klassi taha otsa surutud. Esimesed pingid on kõik täiesti tühjad ja tagumised on inimesi täis. Päris humoorikas vaatepilt, kuidas õpilased üritavad klassis õpetajast võimalikult kaugele istuda.
Koha pealt vastuste hüüdmine - Kui õpetaja klassilt midagi küsib, siis A klassis õpilased üritavad mitte lolle vastuseid välja hüüda. Mõeldakse võimalikult loogiliselt järele, mis vastus võib olla. Kui keegi midagi lolli ütleb, siis naerdakse ta üle. B klassis aga ei kardeta vastusteks karjuda täiesti absurdseid ja naermapanevaid asju. Seda tehakse seal päris palju.
Matemaatika - On B klassis ninnunännutamine. A klassis oli matemaatika minu jaoks liiga raske, kuid B klassis on praegusel hetkel vähemalt veel liiga kerge. Ma ootan juba, et natukene raskemaks läheks. Mitte palju, vaid vähemalt nii, et ma saan oma ajusid natuke ragistada.
Erinevusi kahe klassi vahel on väga palju ning kõiki neid ma ei jõua välja tuua. Palju erinevusi on veel ka avastamata. Lõpetuseks mainin ära, et A ja B klass on täiesti erinevad maailmad.

0 comments: